BEZÁR
MENÜ
HU
Nyári Vakáció
min. 4 éj
Lazító csobbanás
min. 2 éjszakától
Előfoglalás nyárra
Már 5 éjszakától elérhető
Pünkösd
min. 3 éjszaka
Ajándékutalvány
Meglepetés szeretteinek....
2024 napi árak
Már 1 éjszakától
CÍM:
5465 CSERKESZŐLŐ, FÜRDŐ UTCA 27.
TELEFONSZÁM:
+36 56 320 034

DIGITÁLIS ADATRÖGZÍTÉS

Kedves Vendégeink!

2021. január 1-jén hatályba lépett a turisztikai térségek fejlesztésének állami feladatairól szóló hatályos jogszabályok értelmében (2016. évi CLVI. törvény módosítása)2021. szeptember 1-jét követően Magyarországon szálláshely-szolgáltatást igénybe vevő minden vendég törvényben meghatározott személyes adatait a szálláshely-szolgáltató érkeztetéskor, okmányolvasón keresztül, a szálláshelykezelő szoftverében rögzíteni, majd egy tárhelyre, a Vendég Információs Zárt Adatbázisba (VIZA) továbbítani köteles.

 

A rögzítendő adatok:

  • családi és utónév
  • születési családi és utónév
  • születés helye, ideje
  • vendég neme
  • állampolgárság
  • anyja születési családi és utóneve (ha az azonosító dokumentum tartalmazza)
  • személyazonosító vagy útiokmány azonosító adatai
  • harmadik országbeli állampolgár esetében a vízum vagy tartózkodási engedély száma, a beutazás időpontja és helye

A hatályos törvények szerint Magyarországon életkortól függetlenül minden polgárnak kötelezően kell rendelkeznie személyazonosságát igazoló hatósági igazolvánnyal (személyazonosító igazolvány, útlevél vagy kártyaformátumú vezetői engedély), tehát már az újszülötteknek is. A jogszabályok alapján az adatok rögzítése minden igénybevevő vendégre vonatkozóan egyformán kötelező, így sem életkor, sem más változó – pl. a szolgáltatás után fizetendő díj, kedvezmények, a tartózkodás hossza, rokoni kapcsolat az igénybevevővel – alapján az adatok rögzítésétől eltekinteni nem lehet.

Az adatok rögzítéséhez a szálláshely-szolgáltatást igénybe vevő vendég az azonosításra alkalmas személyi igazolványát, vezetői engedélyét vagy úti okmányát a szálláshely-szolgáltatónak bemutatja. Az okmány bemutatásának hiányában a szálláshely-szolgáltató a szálláshely-szolgáltatást megtagadja.

Jogszabály felhatalmazása alapján a szálláshely-szolgáltató jogosult elkérni a vendég személyazonosító okmányát, a vendég pedig köteles azt bemutatni. Azokat az adatokat, amelyek rögzítése a szálláshelykezelő szoftver okmányolvasóján keresztül nem lehetséges, a szálláshely-szolgáltató manuális adatbevitel útján rögzíti a szálláshelykezelő szoftverében.

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a személyazonosságot igazoló okmány felmutatása gyermekek esetén is kötelező!

 

Abban az esetben, ha a szálláshely-szolgáltató a jogszabályi előírások okán a tartózkodást megtagadja, a szálloda a visszaigazolásban szereplő kötbér-, lemondási- vagy módosítási összeg megfizetésére igényt tart.

Kérjük, utazását és érkezését a fentiekre tekintettel tervezze meg!

Nézze meg videóinkat!
Akciós ajánlataink
Olvassa el értékeléseinket!
Keresse Munkatársainkat!
Kérjen ajánlatot!